
- Usuń ten produkt z moich ulubionych
- Dodaj ten produkt do moich ulubionych
- Wyślij do znajomego
- Drukuj
Kategorie książek
» Brak nowych produktów na tą chwilę
Każde grzybobranie to zapowiedź wspaniałego festynu przyrody,
olśniewającego różnorodnością grzybowych odmian i gatunków. Cieszą nasze oczy, a
podniebieniu dostarczają niezapomnianych wrażeń smakowych.
Jednak, jak odróżnić grzyby jadalne od trujących? Jak rozpoznać
najsmaczniejsze wśród smacznych? Książka zawiera informacje o gatunkach grzybów,
ich cechach oraz sposobie oznaczania. Opisy zostały uzupełnione kolorowymi
fotografiami, z którymi miłośnicy grzybów mogą porównać znalezione przez siebie
okazy. Rzetelność zawartej tu wiedzy na temat królestwa grzybów gwarantuje
doświadczony, certyfikowany grzyboznawca – Wiesław
Kamiński.