Dobra kuchnia. Kuchnia góralska Powiększ do pełnego rozmiaru

Dobra kuchnia. Kuchnia góralska

DR116 KUCHNIA GÓRALS

Ostatnie egzemplarze!

CENA: 5,99 zł

5,99 zł za egz.

Podstawą góralskiego jadłospisu były niegdyś potrawy przyrządzane z tego, w co obrodziło gospodarstwo. Prawdziwy góral nie potrafił obejść się bez ziemniaków, z których gospodynie wyrabiały kilkanaście rodzajów klusek, bez kiszonej kapusty, będącej głównym składnikiem kwaśnicy, a przede wszystkim bez słynnej bryndzy i oscypka.

Chociaż kuchni z terenów Tatr i Beskidów w żaden sposób nie można nazwać wytworną, nie sposób odmówić jej smaku oraz iście podhalańskiej finezji. Kuchnia góralska w przystępny sposób prezentuje część dorobku tej wspaniałej tradycji kulinarnej, bogatej w grule, bukty, hałuśki, moskole, redykołki i żyntycę. Dzięki publikacji te i inne potrawy Czytelnik będzie mógł poznawać, przyrządzać i degustować w domowym zaciszu, przenosząc się w myślach na postrzępione górskie granie, gdzie tradycja spleciona z dobrym smakiem cieszy podniebienia najstarszych górali i ceprów.

  • Lokalizacja: B 2108
  • Autor Iwona Czarkowska
  • Data dodania 2011-08-24
  • ISBN 978-83-62521-83-8
  • Format 135 x 210 mm
  • Oprawa: miękka
  • Strony: 48
  • Wydawca: DRAGON

Warto kupić

Kontakt

Skontaktuj się z nami

22 725 78 12/15

troy@troy.net.pl

Telefon:0123-456-789

Siedziba firmy

ul. Kręta 36,
05-850 Ożarów Mazowiecki

payu