Dobra kuchnia. Dania z ryb Powiększ do pełnego rozmiaru

Dobra kuchnia. Dania z ryb

DR81 RYBY

Ostatnie egzemplarze!

CENA: 5,99 zł

5,99 zł za egz.

Ryby pojawiły się w menu naszych przodków już wiele tysięcy lat temu. Ich mięso jest doskonałym źródłem składników mineralnych, przede wszystkim żelaza, wapnia, fosforu i jodu. Warto pamiętać, że ryby powinny zajmować stałe miejsce w naszym menu, ponieważ ich spożywanie bardzo korzystnie wpływa na organizm. W mięsie i tłuszczu ryb znajdują się również witaminy B, A i D. Duże znaczenie ma witamina D, występująca jedynie w niektórych produktach pochodzenia zwierzęcego i to w małych ilościach. W zależności od upodobań, ryby można gotować na parze, w wywarze z warzyw, można je smażyć, dusić, piec, grillować, przyrządzać w galarecie. Wystarczy posypać je solą i pieprzem, ale jeśli ponad wszystko cenimy aromat ziół i przypraw, warto sięgnąć po anyż, gałkę muszkatołową, rozmaryn, tymianek, kolendrę, oregano lub ostrą paprykę. Do ryb delikatnych oraz pieczonych w folii aluminiowej doskonałym dodatkiem jest białe wytrawne wino.

  • Lokalizacja: B 2147
  • Autor Praca zbiorowa
  • ISBN 978-83-6252-106-7
  • Format 135 x 210 mm
  • Oprawa: miękka
  • Strony: 48
  • Wydawca: DRAGON

Warto kupić

Kontakt

Skontaktuj się z nami

22 725 78 12/15

troy@troy.net.pl

Telefon:0123-456-789

Siedziba firmy

ul. Kręta 36,
05-850 Ożarów Mazowiecki

payu