Dobra kuchnia. Domowy wyrób piwa Powiększ do pełnego rozmiaru

Dobra kuchnia. Domowy wyrób piwa

DR103 PIWO

Ostatnie egzemplarze!

CENA: 5,99 zł

5,99 zł za egz.

Piwo to trzeci po wodzie i herbacie najczęściej spożywany napój na świecie. Pierwszym etapem jego warzenia jest uzyskanie słodu, następnym chmielenie brzeczki, a ostatnim fermentacja alkoholowa, która nadaje złocistemu napojowi smak i aromat odczuwany podczas spożywania. Pierwsze udokumentowane informacje o warzeniu piwa pochodzą z pustyni sumeryjskiej, gdzie znaleziono, pochodzący sprzed pięciu tysiącleci, kalendarz mezopotamski, który precyzyjnie opisuje sposób produkcji złocistego napoju. W Polsce piwo od najdawniejszych czasów konkurowało wśród braci szlacheckiej z miodem. Jednak z czasem drogi miód pozostał w magnackich piwniczkach, a piwo stało się napojem spożywanym powszechnie. Dzięki zawartym w książce informacjom Czytelnik dowie się, jak przy użyciu dostępnych na rynku produktów i narzędzi samemu przyrządzić ten niezwykle popularny alkohol.
  • Lokalizacja: B 2108
  • Autor Praca zbiorowa
  • Strony: 48
  • Data dodania 2011-04-19
  • ISBN 978-83-62521-58-6
  • Format 135 x 210 mm
  • Oprawa: miękka
  • Wydawca: DRAGON

Warto kupić

Kontakt

Skontaktuj się z nami

22 725 78 12/15

troy@troy.net.pl

Telefon:0123-456-789

Siedziba firmy

ul. Kręta 36,
05-850 Ożarów Mazowiecki

payu